Otur inom handbollen

handboll

Handbollen är knappast fri från kontroverser. Bara under den senaste veckan har en hel hög med nyheter som påverkar både spelare och åskådare stort på olika sätt publicerats.

För det första så vann Kristianstad den andra av sina första matcher under året, något som knappast gillas av andra lag. I en undersökning som gjordes bland spelare i manliga elitserien så ställdes nämligen frågan om vilka lag de inte skulle vilja se vinna SM-guld. Det överlägset vanligaste svaret på frågan var just Kristianstad som själv spekulerar i att det är för att de vann förra året. En tes som tycks stödjas av att tvåa i undersökningen är  Alingsås som även fick SM-silver förra året samt guld två år i sträck innan det.

I en intervju så säger lagkaptenen de andra säkerligen är avundsjuka, i alla fall när det kommer till publiktryck och intresset för laget. Frågan är hur det faktum att de vunnit sina två första matcher kommer påverka oddsen. Det är bara att följa Tippat och hoppas de kommer med några bra speltips gällande dem allt eftersom att säsongen fortgår.

Även danska Lärke Möller som skulle spela för Danmark i VM, hemma, så är inte allt så positivt. I detta fallet så är det inte de andra spelarnas inställning utan istället skador som inte tycks lämna henne ifred. Trots att hon bara är 26 år gammal så har hon under sin handbollskarriär haft skador gällande både fötter, knän, fingrar, nacken och hälsenorna. Nu senast har hon även haft oturen att lyckas slita sönder ena korsbandet vilket bekräftades med en röntgen igår onsdag. För Lärke Möller betyder detta tyvärr att ett VM-slutspel är helt borträknat.  Operation väntar under de kommande dagarna för spelaren.

Sist men inte minst så kan vi nämna RP som förra spelåret missade två möjligheter till att ta sig upp till allsvenskan från division 1. Nu har de dock gått ut med att de har lagt det bakom sig och att de siktar framåt. De har nu även fått in ett gäng nya spelare varav vissa har erfarenhet av både allsvenskan och den norska motsvarigheten.